Θεραπεία

Ουρανία Ζερικιώτη

Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία (ΓΣΘ)

 

Η ΓΣΘ θεωρείται από τις πιο ευρέως διαδεδομένες και αποτελεσματικές θεραπείες των διαταραχών- δυσκολιών με ισχυρό ερευνητικό υπόβαθρο. Διαθέτει όλα τα κατάλληλα εργαλεία με τα οποία εφοδιάζεται ο θεραπευόμενος και μπορεί ακόμη και αργότερα στη ζωή του να χρησιμοποιήσει σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Τον εκπαιδεύει και τον καθιστά ιατρό του εαυτού του.

 

Η θεραπεία είναι συνεργατική δίνοντας μεγάλη σημασία στη θεραπευτική σχέση και συμμαχία. Επίσης είναι βραχεία και εστιάζει στο παρόν πρόβλημα. Βασίζεται στη λογική οτι δε είναι το γεγονός καθ' αυτό το οποίο επηρεάζει τα συναισθήματα μας αλλά η σκέψη που κάνουμε σε σχέση με αυτό ή αλλιώς η ερμηνεία που δίνουμε επηρεασμένη από τις εμπειρίες και τα βιώματά μας από την παιδική μας ηλικία ως σήμερα. Θα μπορούσαμε λοιπόν να πούμε οτι η σκέψη σε σχέση με το γεγονός επηρεάζει τα συναισθήματά μας και κατ' επέκταση τη συμπεριφορά μας. Η παρέμβαση λοιπόν γίνεται στη σκέψη, ελέγχοντας τη ρεαλιστικότητά της με τη χρήση εξειδικευμένων για τη περίπτωση τεχνικών.

Ατομικές συνεδρίες

 

Μερικές απο τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητά μας είναι άγχος, μελαγχολία, πένθος- απώλεια, θυμός, χαμηλή αυτοεκτίμηση, τραυματικά γεγονότα, κρίσεις πανικού, φοβίες, σεξουαλικές δυσλειτουργίες, γονιμότητα, κατάθλιψη που σχετίζεται με τη γυναίκα κατα τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μετά κ.α.

 

Μέσα σε ένα ασφαλές και υποστηρικτικό περιβάλλον ο θεραπευόμενος συνεργατικά με τον ψυχολόγο, ανακαλύπτει τα μοτίβα σκέψεων και συμπεριφορών που συντηρούν τη δυσκολία που αντιμετωπίζει στοχεύοντας στη διαφοροποίησή τους. Αρχίζει να αποκτά τον έλεγχο των πεποιθήσεων και συναισθημάτων του. Έρχεται σε βαθύτερη επαφή με πτυχές του εαυτού του που δε γνώριζε και εκφράζει τα συναισθήματα και τις ανησυχίες του με μεγαλύτερη ελευθερία. Καταφέρνει να νιώσει θετική εκτίμηση για τον εαυτό και να κατανοήσει καλύτερα τους γύρω του. Όλα αυτά γίνονται με εξειδικευμένες τεχνικές μέσα από την αποδοχή, την εμπιστοσύνη και υποστήριξη της θεραπευτικής σχέσης.

Συνεδρίες Ζεύγους

 

Μερικά απο τα θέματα που απασχολούν συνήθως τα ζευγάρια ειναι η απόφαση για το γάμο και τη δημιουργία οικογένειας, το διαζύγιο, η δυσκολία στην επικοινωνία, θέματα γονιμότητας, άγχος που σχετίζεται με τον ερχομό ενος παιδιού, ζητήματα αυτονομίας κ.α.

 

Τα ζευγάρια αναπτύσσουν ικανότητες διαλόγου, ενεργητικής ακρόασης και ενσυναίσθησης αποκτώντας καλύτερη επικοινωνία μεταξύ τους. Μαθαίνουν να αναγνωρίζουν τις σκέψεις και συμπεριφορές που δυσκολεύουν τη σχέση τους και προχωρούν στη τροποποίησή τους. Έρχονται σε επαφή με τα βαθύτερα αίτια των προστριβών και δυσκολιών τους βρίσκοντας νέους τρόπους συμπόρευσης, αισθανόμενοι μεγαλύτερη πληρότητα τόσο σε ατομικό όσο και σε επίπεδο σχέσης.

Services in English Language

 

English speaking sessions are provided for those who cannot speak the Greek language.

Διαδικτυακές Συνεδρίες μέσω Skype

 

To Skype είναι ενα ασφαλές και πρακτικό μέσο, πολύ εύκολο στη χρήση του και χωρίς επιπλέον κόστος για τον πελάτη. Αρκεί ο ενδιαφερόμενος να έχει ηλεκτρονικό υπολογιστή, πρόσβαση στο διαδίκτυο και ενεργό λογαριασμό στο Skype.

 

Η online συνεδρία πραγματοποιείται σε ημέρα και ώρα που εχει καθοριστεί μετά απο τηλεφωνική συνενόηση και διαρκεί 50 λεπτά. Η δουλειά για το σπίτι αποστέλλεται μέσω e-mail.

 

Η online συνεδρία προπληρώνεται 24 ώρες πρίν τη συμφωνημένη ημέρα. Ο καταθέτης αποστέλλει την ειδοποίηση πληρωμής και έπειτα λαμβάνει απόδειξη παροχής υπηρεσιών στα στοιχεία που έχει ορίσει ο ίδιος.

 

 

Στην συνεδρία μέσω Skype, όπως και στη συνεδρία στο γραφείο, τηρείται το απόρρητο του πελάτη και ο κώδικας δεοντολογίας. Η δομή του Skype εξασφαλίζει την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

(http://www.skype.com/intl/en/security/)

 

Σε περίπτωση παραβίασης είτε απο χάκερς, είτε απο τρίτους με ευθύνη του θεραπευόμενου, είτε με αποστολή

μηνυμάτων σε λανθασμένη διεύθυνση e-mail, η θεραπεύτρια δεν φέρει καμία ευθύνη.

 

Ο διάλογος μεταξύ θεραπευτή - θεραπευόμενου περιέχει προσωπικά δεδομένα και των δύο γιαυτό το λόγο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ρητά η χρήση ολόκληρου ή μέρους ή αναφορά ή σύναψη του υλικού χωρίς την έγγραφη άδεια της θεραπεύτριας.

© Copyright 2015-2017, Ουρανία Ζερικιώτη, Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια